žuvies padažas: pagal skonį (arba soja ar tiesiog druska)
Recepto paruošimas
1. Mažos pitos: Šiltą vandenį sumaišome su mielėmis bei cukrumi. Uždengusios paliekame, kad susidarytų puta.
2. Tuo metu miltus persijojame per sietelį, sumaišome su druska. Ant miltų užpilame mielių bei vandens mišinį. Pilame aliejų. Gerai išminkome, kol tešla gausis vientisa bei elastinga.
3. Taip paruošta tešlą, uždengiame bei palaikome šiltai, kol padvigubės (aš laikiau maždaug 60 minučių). Tešla pavyksta labai maloni, visai nekimbanti prie rankų, su ja, smagu darbuotis.
4. Tuomet pakilusią tešlą padaliname į graikiško riešuto dydžio gabalėlius. Uždengus dar palaikome maždaug kelias minutes. Paskui iškočiojame 2 centimetrų storio mažus paplotėlius. Vėl uždengiame bei palaikome maždaug 10 minučių.
5. Po to orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros, jai įkaitus dedame paplotėlius. Šioje vietoje turime suktis greitai, kad orkaitė nespėtų atvėsti. Ir kepame maždaug 5-6 minutes. Iškepusius, greitai išimame, sudedame į atskirą lėkštę bei pridengiame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
6. Bazilikų užtepas: Bazilikus susmulkiname, dedame trynį, citrinos sulčių, česnaką bei gerai suplakame. Beplakdamos, po truputį pilame aliejų, supylus visą aliejų, dedame druskos bei dar paplakame iki vientisos masės.
7. Krevetės: Nuo krevečių nuimame uodegėles. Tada susmulkiname česnaką bei čili pipirą, pilame žuvies padažo ir laimo sulčių. Užbarstome laimo žievelės. Taip jas pamarinuojame, tiek, kol ruošiamos duonelės bei padažas. Joms pasimaranavus, dedame į keptuvę bei truputį pašildome.
8. Galiausiai darome skanią užkandėlę. Pagamintą duonelę įpjauname, pakleidžiame užtepo bei dedame krevetę. Skanaujame!