Maskarponės sūrio pyragas su migdolų plutele

2018-01-22 Autorius WorldRecipes.lt

Maskarponės sūrio pyragas su migdolų plutele

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • miltai: 40 gramų
    • krakmolas: 40 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sausainiai: 1 pakelio (naudoti kondensuoto pieno skonio "Selga)
    • sviestas: 100 gramų
    • smulkinti migdolai: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, sudedame į atskirus dubenėlius. Į trynius suberiame cukrų, vanilinį cukrų bei išplakame kol tryniai pabals. Į gautą masę sudedame maskarponės sūrį, miltus bei krakmolą, vėl viską išplakame.
  2. 2. Baltymus išplakame iki tirštų putų bei juos sudedame į trynių masę ir atsargiai viską išmaišome iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sausainius susmulkiname iki miltukų, tai galite daryti su blenderiu, o jei neturite itin gerai gaunasi su mėsmale.
  5. 4. Tada sviestą išlydome bei supilame ant susmulkintų sausainių, viską išmaišome. Sausainiais padengiame kepimo formos dugną (nenaudojame formos nuimamais kraštais), ir gražiai viską prispaudžiame. Galima suformuoti iš sausainių ir kraštelius, bet šitaip gali prireikti šiek tiek daugiau sausainių.
  6. 5. Po to ant sausainių supilame sūrio masę, o viršų pabarstome migdolais. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 40 minučių, kol viršus gražiai pagels. Skanaujame!
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Šokoladinis grikių pyragas
(7)
Varškės ir persikų pyragas su rikota
(2)
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)