1. Iš pradžių mėlynes nuplaukite bei suberkite į didelį nerūdijantį puodą, supilkite cukrų. Išspauskite citrinų sultis bei supilkite ant uogų. Uogas su cukrumi truputį patrinkite, kad išsiskirtų uogų sultys. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo ugnies bei tuomet padidinkite ugnį ir nuolatos maišydamos virkite maždaug 20-25 minučių. Jeigu reikia nugriebkite atsiradusias putas. Uogienė gali bet kada "išbėgti", todėl nuolatos maišykite.
2. Kai jau uogienė ims tirštėti (pradės "spjaudytis"), ugnį sumažinkite bei virkite dar apie 10 minučių. Per tą laiką, kol uogienė verda, šaldymo kameroje atšaldykite metalinį šaukštą. Jį naudosite patikrinti, ar uogienė jau yra reikiamo tirštumo. Taigi ant atšalusio šaukšto užpilkite uogienės bei 3-4 minutėms dėkite į šaldytuvą. Ištraukus bei palenkus šaukštą, uogienė turėtų būti sustingusi. Jeigu ne, dar virkite.
Reklama
3. Kai uogienė jau išvirs, nuimkite nuo ugnies bei įdėkite šviežių mėtų šakeles. Palaikykite jas maždaug 3 minutes, išmaišykite ir paragaukite. Atvėsusios uogienės ir mėtų skonis bus švelnesnis. Jeigu reikia, mėtas palaikykite ilgiau, paskui išimkite lauk. Uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais. Laikykite sausoje, vėsioje vietoje. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Uogienės skonis gavosi tikrai nuostabus, mėtos jai suteikė labai gaivų skonį. Gavosi Itin skanus mėlynių, citrinų bei mėtos derinys. Rekomenduoju išmėginti, tikrai nenusivilsite.:)
5. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.