Mėsos apkepas su pomidorais

2020-03-30 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos apkepas su pomidorais
Tam, kad nereikėtų daug stovėti prie viryklės, paruošiau mėsos apkepą, kurį galima valgyti kada tik panorėjus – ir kaip šaltą užkandį, ir kaip karštą patiekalą. Tikrai siūlau išbandyti ir jums, pamatysit, kad šis patiekalas greitai susivalgo. 

Ingredientai

    • kalakutienos arba vištienos faršas: 500 gramų
    • kiaulienos faršas: 300 gramų (arba maišyto su jautiena)
    • pienas: 100 mililitrų
    • manai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • sėlenos: saujelės
    • svogūnai: 1 
    • pomidorai: 1 didelio
    • kiaušiniai: 1
    • vyšniniai ar vynuoginiai pomidorai: 1 dėžutė 
    • saliero šaknis: gabalėlio
    • paprikos: 0,5 (kas mėgsta)
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • raudonėlis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Idealu būtų, jei mėsą susimaltumėte patys arba paprašytumėte parduotuvėje, kad sumaltų jūsų pasirinktus gabaliukus.
  2. 2. Faršą sudėkite į dubenį, suberkite manų kruopas, sėlenas ir užpilkite pienu (jei turite, galite vietoj manų naudoti 4 riekutes batono). Sėlenos – nebūtinai, bet man labai patinka jų suteikiamas purumas.
  3. 3. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  4. smulkiai pjaustytas svogūnas
  5. 4. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai ir gražiai supjaustyti svogūną smulkiais kubeliais.
  6. 5. Įberkite druską, pipirus, smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį.
  7. 6. Galima įpjaustyti paprikos, bet aš renkuosi džiovintą. Dėkite garstyčias.
  8. 7. Per stambią tarką sutarkuokite pomidorą – jo odelė lieka kaip „išklotinė“.
  9. 8. Išmaišykite, tada leiskite pusvalandį pastovėti, kad susijungtų visos dalys ir skoniai.
  10. 9. Lateksinių formelių dugną išklokite saliero „piršteliais“ – kad nepriliptų ir kad sugertų dar vieną skonį. Galima rinktis vieną ilgesnę formą.
  11. 10. Ranka paplakite – pamuškite prinokusį faršą ir sukrėskite į formeles (formą).
  12. 11. Ant apkepo viršaus sudėliokite vyšninius pomidorus, apibarsykite raudonėliu.
  13. 12. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių. Atsargiai – pomidorai "šaudo". Kaip ir galima būtų uždengti folija, bet labai gražiai jie atrodo susprogę ir apkepę.
  14. faršo apkepas su pomidorais
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau mėsos apkepų receptų rasite: Mėsos apkepai.
Mėsos apkepas su pomidorais
Mėsos apkepas su pomidorais
Klasikinis kiaulienos karbonadas
(1)
Marinuoti BBQ šonkauliukai orkaitėje
(5)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)