Tam, kad nereikėtų daug stovėti prie viryklės, paruošiau mėsos apkepą, kurį galima valgyti kada tik panorėjus – ir kaip šaltą užkandį, ir kaip karštą patiekalą. Tikrai siūlau išbandyti ir jums, pamatysit, kad šis patiekalas greitai susivalgo.
1. Idealu būtų, jei mėsą susimaltumėte patys arba paprašytumėte parduotuvėje, kad sumaltų jūsų pasirinktus gabaliukus.
2. Faršą sudėkite į dubenį, suberkite manų kruopas, sėlenas ir užpilkite pienu (jei turite, galite vietoj manų naudoti 4 riekutes batono). Sėlenos – nebūtinai, bet man labai patinka jų suteikiamas purumas.
Reklama
3. Smulkiai supjaustykite svogūną.
4. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai ir gražiai supjaustyti svogūną smulkiais kubeliais.
6. Galima įpjaustyti paprikos, bet aš renkuosi džiovintą. Dėkite garstyčias.
7. Per stambią tarką sutarkuokite pomidorą – jo odelė lieka kaip „išklotinė“.
8. Išmaišykite, tada leiskite pusvalandį pastovėti, kad susijungtų visos dalys ir skoniai.
9. Lateksinių formelių dugną išklokite saliero „piršteliais“ – kad nepriliptų ir kad sugertų dar vieną skonį. Galima rinktis vieną ilgesnę formą.
10. Ranka paplakite – pamuškite prinokusį faršą ir sukrėskite į formeles (formą).
11. Ant apkepo viršaus sudėliokite vyšninius pomidorus, apibarsykite raudonėliu.
12. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių. Atsargiai – pomidorai "šaudo". Kaip ir galima būtų uždengti folija, bet labai gražiai jie atrodo susprogę ir apkepę.
13. Rekomendacija: Daugiau mėsos apkepų receptų rasite: Mėsos apkepai.