1. Pradžioje prieskonius, skirtus meduoliniam mišiniui, sumaišome. Sudėtines dalis keičiame pagal pomėgį arba poreikį. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet pyragui kiaušinius išplakame dubenyje su žiupsneliu druskos, cukrumi bei medumi (jei mūsų medus tirštas, prieš plakdamos su kiaušiniais, pašildome jį vandens garų vonelėje). Plakame, kol gausime tirštą, purią bei putotą masę. Pamažu supilame aliejų, suberiame sutarkuotas morkas.
3. Tada miltus sumaišome su maltais riešutais, prieskoniais, kepimo milteliais bei soda. Sausąjį mišinį švelniai įmaišome į skystąją dalį. Gautą masę padaliname į dvi dalis. Vieną jų paskleidžiame kvadratinėje kepimo formoje (manosios formos kraštinė 20 centimetrų), išklotoje kepimo popieriumi, ir pašauname kepti. Kepame maždaug 20–25 minutes. Taip pat iškepame ir antrąjį tešlos lakštą.
4. Po to nuo pyrago lakštų nulupame kepimo popierių bei gerai atvėsiname. Kiekvieną jų perpjauname perpus, gausime keturis storus stačiakampius gabaliukus.
5. Tada varškę ištriname su maskarponės sūriu bei iki lengvų putų paplakta grietinėle (arba grietine). Pagal skonį pasaldiname saldintu sutirštintu pienu (galima pabarstyti aguonomis, apelsinų žievele arba kapotais riešutais).
6. Tuomet kremą padaliname maždaug į tris lygias dalis bei storai aptepame kiekvieną pyrago stačiakampį.
7. Aplyginame kraštus, paviršių apliejame glajumi iš citrinos sulčių bei miltelinio cukraus su truputėliu kakavos (aš įbėriau truputį saldžiavaisio pupmedžio miltelių) arba lydytu šokoladu bei papuošiame. Prieš patiekdamos, būtinai palaikome vėsiai bent 3–4 valandas, kad sudrėktų. Skaniausias šis desertas kitą dieną.