prieskoninės žolelės (čiobrelis, rozmarinas, bazilikas, mairūnas - pagal skonį ir norus)
druska
alyvuogių aliejus
česnakas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pomidorus, pabarstytus druska bei žolelėmis, džiovinau elektrinėje vaisių džiovyklėje. Bet tą puikiai galite padaryti ir orkaitėje. Reikėtų džiovinti išėmus visas sėklas ir skystąją dalį, bet man pačiai kažkaip skaniau buvo išdžiovinus su sėklomis.
2. Pomidorus, kurių nespėju suvalgyti, sudedu į stiklainį, įdėdu česnako (dar galite šviežio rozmarino), užpilu alyvuogių aliejumi, užsuku bei padėdu į šaldytuvą. Pomidorus, prieš užpilant aliejumi galite kelioms sekundėm sumesti į verdantį baltojo vyno actą, tada juos šaldytuve bus galima laikyti dar ilgiau, bet aš dažniausiai patyngiu terliotis. Skanaus!
3. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.
Regina
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Purkstos Morkos