midaus nektaras: 4 valgomųjų šaukštų (galite naudoti konjaką arba brendį)
druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius bei smulkiai supjaustome. Apelsinus nulupame, supjaustome kubeliais, išimame kauliukus (jeigu jų yra). Tada į puodą sudedame vaisius, beriame cinamoną, imbierą bei druską. Suberiame cukrų bei kartas nuo karto pamaišydamos verdame ant mažos ugnies, kol obuoliai visiškai suminkštės ir taps skaidrūs (gali trukti nuo 30 minučių iki 90 minučių, priklausomai nuo obuolių veislės).
2. Pabaigoje, nuėmusios puodą nuo ugnies, supilame midaus nektarą ir gerai išmaišiusios supilstome obuolienę į stiklainius. Šią obuolienę patartina laikyti šaldytuve, nes cukraus kiekis nėra pakankamas ilgam laikymui. Jei norisi obuolienės ilgesniam laikymui, patartina cukraus kiekį padidinti iki 1 kilogramo bei prieš supilstant stiklainius iškaitinti (sterilizuojant) verdančiame vandenyje. Skanaus!