1. Nulupkite obuolius, supjaustykite juos į keturias dalis ir išimkite sėklas. Kiekvieną ketvirtį supjaustykite į 3 dalis ir sudėkite į didelį puodą. Į puodą supilkite smulkųjį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Uždenkite ir palikite kol užvirs, tada sumažinkite temperatūrą iki žemos ir virkite apie 5 minutes, arba kol suminkštės.
2. Į indą supilkite miltus, cukraus pudrą ir sviestą. Naudodamiesi maišytuvu viską sumaišykite iki masės primenančios džiūvėsėlius. Įpilkite 4 šaukštus šalto vandens ir vėl maišykite kol masė susiformuos į mažus grumstelius (Jums gali reikėti įpilti šiek tiek daugiau vandens, kad masė netaptų per sausa).
3. Išimkite tešlą iš indo, padėkite ant švaraus paviršiaus ir išminkykite. Ją padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ant nelimpančio kepimo popieriaus ir suformuokite 23cm pyrago juostą. Baigus įdėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą iškočiokite į maždaug 18cmx24cm stačiakampį ir supjaustykite į ilgas 1cm pločio juostas. Pusę jų suguldykite ant nelimpančio kepimo popieriaus 1.5cm atstumu. Atlenkite kas antrą juostelę ir įstrižai paguldykite juostelę. Kartokite šį procesą kol suformuosite gražų langelių raštą. Baigus įdėkite į šaldytuvą 20min. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C arba 170°C su ventiliatoriumi.
4. Į tešlą sudėkite obuolius ir avietes ant viršaus. Apverskite tešlos "groteles" ant pyrago ir nuimkite kepimo popierių. Leiskite šiek tiek suminkštėti, tada užspauskite kraštus. Tešlos "groteles" patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite 45 minutes arba kol gražiai paruduos. Patiekite su vaniliniu kremu.
5. Rekomendacija: Daugiau aviečių pyragų receptų rasite: Aviečių pyragai.
Ruta
Atsakyti
Asta
Atsakyti
Žorėina
Atsakyti