Obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

2018-06-23 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuoliai: 6 (dideli)
    • džiovintos spanguolės: 1 saujos
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • cinamonas
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 100-120 mililitrų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 200 mililitrų
    • miltai: 250-300 mililitrų
    • sviestas: 45 gramų
     Papuošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nuplaukite, nusausinkite bei nulupkite. Išimkite sėklytes. Tam, kad obuoliai neruduotų, juos galite įdėti į pasūdytą vandenį arba pabarstyti druska.
  2. 2. Tuomet kepimo formos dugną ištepkite su sviestu bei pabarstykite cukrumi. Ant viršaus dėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius (gražiai išdėliokite). Galite dėti du sluoksnius. Svarbiausia, kad obuoliai gražiai atrodytų iš apačios, o ne iš viršaus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada obuolius apibarstykite cinamonu (pagal savo skonį) bei nutarkuota citrinos žievele. Suberkite bei tolygiai ant obuolių paskirstykite džiovintas spanguoles. Ant viršaus paskirstykite nedidelius sviesto gabaliukus. Obuolius pašaukite į įkaitintą orkaitę (iki 200 laipsnių temperatūros) bei kepkite maždaug 10-15 minučių, priklauso nuo to, kaip plonai jie supjaustyti ir kokios rūšies obuoliai (kaip greitai jie tyžta).
  5. 4. Tuo tarpu, kol obuoliai kepa, pagaminkite tešlą. Likusį sviestą ištirpinkite su cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinius bei viską gerai išplakite. Įpilkite kiek pašildyto pieno. Po to įberkite citrinos sultimis nugesintą sodą. Išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus. Galite dėti vien tik kvietinius miltus arba maišytus miltus, pavyzdžiui, į šį pyragą aš dėjau maždaug 3-4 valgomuosius šaukštus migdolų miltų.
  6. 5. Pagamintą tešlą supilkite ant šiek tiek pakepusių obuolių. Pyragą pašaukite į orkaitę bei kepkite dar maždaug 25-35 minutes ant tos pačios temperatūros. Ar pyragas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigusios medinį pagaliuką (jei ištraukiamas jis sausas, vadinasi, pyragas iškepęs). Pyragui leiskite šiek tiek atvėsti (geriausiai leisti vėsti šiltoje aplinkoje) bei tada jį apverskite. Pyragas pats gardžiausias dar šiltas kartu su spanguolių uogiene bei ledais. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
(1)
Obuolių trupiniuotis
(7)