Pflaumenkuchen – vokiškas pyragas su slyvomis

2019-04-18 Autorius Baltoje lėkštėje

Pflaumenkuchen – vokiškas pyragas su slyvomis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: trečdalio stiklinės
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • miltai: 1,75 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • slyvos: pagal skonį (išvalytis, supjaustytos į keturias dalis)
    Trupiniams:
    • sviestas: 85 gramų
    • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • cukrus: trečdalio stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išplakite. Įdėkite grietinės, citrinos žievelę, išmaišykite.
  2. 2. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais bei druska. Maišykite, kol tešla taps vienalytė.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą, ant jos sudėkite paruoštas slyvas.
  5. 4. Po to trupiniams sumaišykite visus ingredientus, jeigu mėgstame galite įdėti cinamono bei kardamono. Užbarstykite jais slyvų sluoksnį.
  6. 5. Pyragą kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Lepinkitės!
  7. 6. Pastebėjimas: Manau vietoje slyvų galite drąsiai dėti mėgiamas uogas arba vaisius, pagal savo skonį.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų su slyvomis receptų rasite: Pyragai su slyvomis.
Pflaumenkuchen – vokiškas pyragas su slyvomis
Pflaumenkuchen – vokiškas pyragas su slyvomis
Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
(9)