1. Iš pradžių pievagrybiai nuplaukite bei nusausinkite. Išpjaukite jų kotukus.
2. Tuomet sūrį sutarkuokite. Į jį įdėkite supjaustytas petražoles, maltus arba maisto kombainu susmulkintus riešutus, įberkite druskos, pipirų, kalendros prieskonių ir įspauskite česnako. Taip pat galite panaudoti dalį grybienos nuo išpjautų kotukų. Viskas gerai sumaišykite.
Reklama
3. Tada pasigamintu įdaru prikimškite pievagrybius. Įdarytus grybus dėkite į aliejumi išteptą skardą (mano atveju ant aliejumi pateptos folijos). Ir pašaukite į orkaitę.
4. Pievagrybius kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (kol sūris gražiai išsilydo). Iškepus, išimame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti. Po to sudedame juos ant lėkštės, papuošiame petražolių lapais ir galite tiekti į stalą. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau receptų su pievagrybiais rasite: Pievagrybiai.