Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams

2024-11-15 Autorius Rugilė - maistassielai

Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams
Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams – idealus pasirinkimas, norint paįvairinti makaronų, ryžių ar keptos mėsos patiekalus. Švelniai apkepti pievagrybiai susijungia su tirštu grietinėlės ir kreminio sūrio pagrindu, o subtilų aromatą papildo kapotos petražolės ir ištirpęs sūris. Šis padažas puikiai dera tiek su kasdieniais patiekalais, tiek kaip prabangus akcentas šventinei vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras - paprastai paruošiamas gardus padažas, kuris sužavės visus, ypač tuos, kurie mėgsta padažus su grybais. Toks padažas papildys jūsų vištienos patiekalus. O jeigu norisi kažko visai paprastai, paruoštą padažą naudokite tiesiog su virtais makaronais. Pastangų bus visai mažai, o vakarienę turėsite netgi labai gardžią. Beje, jeigu padažo gamybai pasirinksite kietą rūkytą sūrį, padažas turės gardų dūmo kvapą. 

Ingredientai

    • Pievagrybiai: 250 g
    • Kietasis sūris:  1/4 stikl. (tarkuotas)
    • Grietinėlė: 1 stikl.
    • Kreminis sūris: 2 valg. š.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Petražolės: 1/4 arb. š.
    • Sviestas: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pievagrybius, jeigu dideli, supjaustyti ketvirčiais. Mažesnius perpjauti per pusę.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti pjaustytus pievagrybius.
  3. 3. Apkepti kol šiek tiek paruduos ir tuomet sudėti į keptuvę kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti kapotas petražoles, prieskonius ir tarkuotą sūrį.
  4. 4. Viską kaitinti vis pamaišant, kol ingredientai susimaišys ir padažas sutirštės.
Receptų autorė maistassielai
Špinatų humusas
(1)
Avokado-graikiško jogurto padažas
(4)
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)