Prancūziškas Trijų Karalių pyragas - Galette Des Rois

2021-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas Trijų Karalių pyragas - Galette Des Rois
Aš pati asmeniškai esu tradicijų žmogus, pasijaučiu daug laimingesnė, kai mano gyvenime metai iš metų kartojasi vis tos pačios šeimos išsaugotos tradicijos. Kaip pavyzdys - kalėdinę eglutę mes visada esame linkę nupuošti tik po Trijų Karalių, kiek pamenu šitaip darydavome tiek pas močiutę, tiek pas tėvus, tokiu metu ją dabar nupuošiu ir su savo vaikais. 

Taip pat Trijų Karalių šventę stengiamės paminėti pasigamindami su šeima kažką labai skanaus. Mums labai smagu išmėginti vis naujus, skirtingų šalių tradicinius kepinius, tuomet bent skoniais bei kvapais galime leistis į kelionę, jei fiziškai tai nepavyksta. Štai Galette des Rois iškepti pavyko tikrai labai skaniai, gražiai ir visai lengvai. Jeigu dar nesate susikūrę savo šeimos Trijų Karalių šventės tradicijų, šis pyragas gali tapti nuostabiu pasirinkimu! O taip pat tai gali būti tas pyragas, kuris puikiai tiks prie kavos paprastą dieną. Tad nieko nelaukite ir išmėginkiet jau šiemėt!  

Iš nurodytų ingredientų kiekių galima pagaminti vieną didelį arba du mažesnius pyragus.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 500 gramų
    • malti migdolai: 1,5 stiklinės
    • cukrus: 150 gramų
    • minkštas sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuotą pirktinę tešlą atitirpiname, kiekvieną gabaliuką perlenkiame perpus ir gerai iškočiojame. Perkočiota tešla geriau kyla. Ant kepimo popieriaus, pabarstyto miltais, iškočiojame 2 vienodo dydžio tešlos lakštus, tešlos storis turėtų būti maždaug 3-4 milimetrai.
  2. 2. Ant tešlos uždedame didelę lėkštę, kurią galėtume panaudoti, kaip pyrago formą. Tešlą palei lėkštę apipjauname peiliu, atlikusią tešlą nuimame. Turėtume pasiruošti 2 vienodo dydžio apskritimus.
  3. Reklama
  4. 3. Paruošiame pyrago įdarą - riešutus susmulkiname kapoklėje.
  5. 4. Smulkintus riešutus sumaišome su cukrumi ir išsukame su minkštu sviestu.
  6. 5. Du kiaušinius lengvai išplakame ir dalimis supilame į riešutus su sviestu. Įdarą lengviausia paruošti mikserio pagalba.
  7. 6. Ant vieno tešlos apskritimo paskleidžiame įdarą, kad būtų vienodo storio, o šonai maždaug kelis centimetrus iš kraštų atliktų švarūs.
  8. 7. Paskutinio kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo. Baltymą lengvai išplakame, o į trynį įpilame vieną šaukštą pieno ir pasiruošiame kiaušinio plakinį pyrago aptepimui.
  9. 8. Kiaušinio baltymu aptepame apskritimo su įdaru atlikusius švarius tešlos kraštus, o ant viršaus gražiai uždedame antrąjį tešlos apskritimą.
  10. 9. Per pyrago vidurį mediniu pagaliuku praduriame nedidelę skylutę, kad kepant turėtų kur išeiti oras. Rankomis tvirtai užspaudžiame kraštus.
  11. 10. Trynio plakiniu aptepame paruoštą pyragą.
  12. 11. Šakute gražiai apspaudžiame pyrago šonus, o aštriu peiliuku išraižome ant pyrago ornamentus. Tešlą reikia vos vos įpjauti, aš pyragą sudalinau į 8 dalis ir imitavau tarsi "eglutės" ornamentą.
  13. 12. Pyragą dedame kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 25 minutes.
  14. 13. Iškepusį atvėsiname, supjaustome ir mėgaujamės! Skanaus!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Vaida

Gaminau ir tikrai pasiteisino. Rekomenduoju ir kitiems, ačiū už recepto pasidalinimą. :)
Atsakyti
Prancūziškas Trijų Karalių pyragas - Galette Des Rois
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)