Raudonųjų serbentų džemas

2018-07-23 Autorius Dalios svetainė

Raudonųjų serbentų džemas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonieji serbentai: 1 kilogramo
    • cukrus: 1 kilogramo
    • vanduo
    • likeris arba brendis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Jeigu mėgstate rūgščiau, užteks 800 gramų cukraus.
  2. 2. Iš pradžių raudonuosius serbentus nuplaukite, suberkite į didelį puodą bei įpilkite tiek vandens, kad padengtų to puodo dugną. Daugiau nereikia. Puodą užkaiskite bei vis maišydamos pavirinkite uogas, kol suminkštės ir subliukš. Tada nukaiskite nuo ugnies bei sutrinkite per sietelį arba išspauskite specialiu prietaisu uogoms spausti, kad neliktų nei šakelių, nei sėklyčių.
  3. Reklama
  4. 3. Dabar pasverkite gryną tyrelę - tiek pat (arba kiek mažiau) reikės berti cukraus. Į puodą supilkite raudonųjų serbentų tyrelę, cukrų, viską išmaišykite bei užkaiskite ant vidutinės ugnies. Maišykite, kol cukrus ištirps bei ims virti. Užvirusią masę 5 minutes palikite virti nemaišant, o paskui išjunkite ugnį ir nugriebkite susidariusias putas. Jei norisi, galite įpilti šaukštą likerio arba brendžio, bet tai nėra būtina.
  5. 4. Paruoštą džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius, gerai užsukite bei apvertusios "aukštyn kojomis" pastatykite, kad pravėstų. Skanaus:)
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.