1. Iš pradžių vištai atsargiai nuimite odą (tai padaryti yra paprasčiau nei daugeliui atrodo). Gali vietomis ir įplyšti, tai nėra didelė bėda, tik po to, prieš dedant į foliją, tą vietą reikia užlyginti.
2. Tuomet nuimkite nuo kaulų likusią mėsą, maišykite su dar faršo, dėkite grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius ir prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - itin svarbu mėsą gerai padaužyti (imkite gniutulą faršo rankomis bei su jėga meskit į dubenį).
Reklama
3. Kai jau faršas išminkytas, išdaužytas - dėkite norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius ir/ar riešutus, galite gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dėkite įdarą į numautą odą, gražiai padarykite vištos formą. Aptepkite majonezu, galima šiek tiek aliejaus.
4. Tada vyniokite į foliją ir dėkite į orkaitę. Kepkite maždaug 40-50 minučių. Paskui atlankstykite folijos pakuotę, dar pakepkite apie 15-20 minučių (priklausomai nuo vištos dydžio). Patiekite ir mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau vištų receptų rasite: Vištos receptai.