1. Pradžioje obuolius sutarkuokite. Kiaušinius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite bei kiek pravėsinusios sumaišykite su kefyru.
2. Tuomet visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir cinamoną) sumaišykite su susmulkintais riešutais. Į kiaušinių plakinį supilkite sviesto bei kefyro masę, suberkite sausus produktus, obuolius bei gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tada keksiukų masę supilstykite į keksiukų formeles bei kepkite apie 15–20 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol keksiukai iškils bei gražiai paruduos ir bus visiškai iškepę. Atvėsinkite.
4. Gaminkite morengus: Kruopščiai atskirikite kiaušinio baltymus nuo trynių. Išplakite atšaldytus baltymus su plakikliu, dalimis berdamos cukrų. Kai masė pasidarys gana tiršta bei tąsi, supilkite citrinos sultis bei dar paplakite. Sudėkite masę į konditerinį švirkštą bei spauskite norimus morengus ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi. Kepkite 100–120 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių, priklausomai nuo dydžio.
5. Ruoškite kremą: Dubenyje suplakite maskarponę su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei maistiniais dažais. Kitame dubenėlyje suplakite grietinėlę iki standžios masės. Išplaktą grietinėlę sudėkite į maskarponės masę bei atsargiai įmaišykite.
6. Kremą spauskite su konditeriniu švirkštu ant atvėsusių keksiukų. Ant viršaus uždėkite atvėsusį morengą. Skanaukite!