Riešutiniai obuoliniai keksiukai su morengais

2017-10-17 Autorius Samčio užrašai

Riešutiniai obuoliniai keksiukai su morengais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • obuoliai: 3
    • kiaušiniai: 3
    • rudas cukrus: 120 gramų
    • kefyras: 200 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • kvietiniai miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 125 gramų
    • miltelinis cukrus: 50 gramų
    • 35% grietinėlė: 125 gramų
    • raudoni maistiniai dažai: kelių lašų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    Morengams:
    • kiaušinių baltymai: 3
    • cukrus: 175 gramų
    • citrinos sultys: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje obuolius sutarkuokite. Kiaušinius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite bei kiek pravėsinusios sumaišykite su kefyru.
  2. 2. Tuomet visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir cinamoną) sumaišykite su susmulkintais riešutais. Į kiaušinių plakinį supilkite sviesto bei kefyro masę, suberkite sausus produktus, obuolius bei gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keksiukų masę supilstykite į keksiukų formeles bei kepkite apie 15–20 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol keksiukai iškils bei gražiai paruduos ir bus visiškai iškepę. Atvėsinkite.
  5. 4. Gaminkite morengus: Kruopščiai atskirikite kiaušinio baltymus nuo trynių. Išplakite atšaldytus baltymus su plakikliu, dalimis berdamos cukrų. Kai masė pasidarys gana tiršta bei tąsi, supilkite citrinos sultis bei dar paplakite. Sudėkite masę į konditerinį švirkštą bei spauskite norimus morengus ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi. Kepkite 100–120 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių, priklausomai nuo dydžio.
  6. 5. Ruoškite kremą: Dubenyje suplakite maskarponę su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei maistiniais dažais. Kitame dubenėlyje suplakite grietinėlę iki standžios masės. Išplaktą grietinėlę sudėkite į maskarponės masę bei atsargiai įmaišykite.
  7. 6. Kremą spauskite su konditeriniu švirkštu ant atvėsusių keksiukų. Ant viršaus uždėkite atvėsusį morengą. Skanaukite!
Greiti varškės keksiukai su obuoliais
(2)
Braškiniai keksiukai
(3)
Patys skaniausi obuolių keksiukai
(7)