Rūkytas ungurys

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Rūkytas ungurys

Ingredientai

    • Ungurys
    • druskos
    • pipirų
    • lauro lapelių
    • gvazdikėlių
    • kadagio uogų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išdarinėtą ungurį įtriname druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtą palaikome 2-3 dienas, kad įsisūrėtų.
  2. 2. Po to nusausiname, šonus išplečiame įsprausdami pagaliukais ir kabiname rūkyti.
  3. Reklama
  4. 3. Rūkome 4-5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būdą - šaltai rūkome ilgiau, karštai - trumpiau.
  5. 4. Paprastai biagiama rūkyti kadagio dūmais.
  6. 5. Patiekiame nenuluptą, supjaustytą nedideliais gabalėliais, su citrinos griežinėliais.
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Kapotos lašišos kotletai
(1)