Saldus cukinijų pyragas su riešutais ir šokolado sluoksniu

2019-08-05 Autorius WorldRecipes.lt

Saldus cukinijų pyragas su riešutais ir šokolado sluoksniu

Ingredientai

    • lazdynų riešutai: 100 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukinijos: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 250 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: 175 mililitrų (+ 1 valgomojo šaukšto)
    • juodas šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lazdynų riešutus sumalame mėsmale, sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir atidedame į šalį.
  2. 2. Tuomet cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame iki kol masė pašviesės bei taps puri.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Aliejų supilame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome šaukštu. Suberiame miltų ir riešutų mišinį, gerai išmaišome.
  5. 4. Sudedame gerai nusunktas cukinijas. Išmaišome ir supilame į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą 28 centimetrų skersmens kepimo formą.
  6. 5. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar pyragas jau yra iškepęs, galima patikrinti įsmeigus į jį medinį pagaliuką. Jeigu ištraukus pagaliukas yra sausas, o tešla prie jo neprilipusi - pyragas iškepęs.
  7. 6. Išimame pyragą iš orkaitės ir 10 minučių paliekame atvėsti formoje. Išimame pyragą iš formos ir paliekame atvėsti dar maždaug valandai.
  8. 7. Glajus: Šokoladą sulaužome gabaliukais (kad greičiau ištirptų). Karščiui atsparų indą įstatome į karštą, bet ne verdantį vandenį. Sudedame šokoladą ir kaitiname maišydamos iki kol šokoladas ištirps. Įpilame aliejų ir gerai išmaišome.
  9. 8. Galiausiai užpilame pasiruoštą glajų ant pyrago. Lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite: Cukinijų pyragai.
Jogurtinis pyragas su uogiene
(1)
Paprastas slyvų pyragas
(5)
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)