1. Iš pradžių lazdynų riešutus sumalame mėsmale, sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir atidedame į šalį.
2. Tuomet cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir plakame iki kol masė pašviesės bei taps puri.
Reklama
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Aliejų supilame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome šaukštu. Suberiame miltų ir riešutų mišinį, gerai išmaišome.
4. Sudedame gerai nusunktas cukinijas. Išmaišome ir supilame į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą 28 centimetrų skersmens kepimo formą.
5. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar pyragas jau yra iškepęs, galima patikrinti įsmeigus į jį medinį pagaliuką. Jeigu ištraukus pagaliukas yra sausas, o tešla prie jo neprilipusi - pyragas iškepęs.
6. Išimame pyragą iš orkaitės ir 10 minučių paliekame atvėsti formoje. Išimame pyragą iš formos ir paliekame atvėsti dar maždaug valandai.
7. Glajus: Šokoladą sulaužome gabaliukais (kad greičiau ištirptų). Karščiui atsparų indą įstatome į karštą, bet ne verdantį vandenį. Sudedame šokoladą ir kaitiname maišydamos iki kol šokoladas ištirps. Įpilame aliejų ir gerai išmaišome.
8. Galiausiai užpilame pasiruoštą glajų ant pyrago. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite: Cukinijų pyragai.