Sluoksniuotos tešlos mėsos pyragėliai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotos tešlos mėsos pyragėliai

Ingredientai

    • 800 g triušienos faršo
    • 12 lakštų sluoksniuotos tešlos
    • 200 g parmezano sūrio
    • 2 svogūnai
    • 3 kiaušiniai
    • 200g aštraus pomidorų padažo
    • 100g sviesto
    • 2 v.š. aliejaus
    • 0,25 a.š. cinamono
    • 1 a.š. oregano
    • krapų
    • petražolės
    • pipirų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, sudedame triušienos faršą su smulkintu svogūnu, ir kepame 10 minučių dažnai maišydami. Apkepus faršui sudedame mūsų gamintą aštrų pomidorų padažą, beriame, smulkintus krapus, petražoles, druską, pipirų, oreganą bei cinamoną.
  2. 2. Atskirame dubenyje suplakame 2 kiaušinus su sūriu. Atvėsus paruoštam faršui su padažu supilame kiaušinių plakinį ir išmaišome.
  3. 3. Po vieną pusę tešlos lakštų aptepame sviestu. Ant vieno tešlos lakšto dedame kitą (sviestu į vidų) ir šakute užspaudžiame 3 kraštus (padarome lyg kišenę). Pro paliktą tarpą dedame mėsos įdarą ir lygiai taip pat užspaudžiame kraštą šakute. Padarome nedidelę skylutę pyragėlio viršuje, kad išeitų garai.
  4. 4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame paruoštus pyragėlius su mėsa.
  5. 5. Išplakame kiaušinį dubenėlyje ir plakiniu aptepame pyragėlių viršų.
  6. 6. Įkaitiname orkaitę iki 180 C ir dedame kepimo skardą su pyragėliais. Kepame 15-20 minučių.
  7. 7. Į stalą teikiame su daržovėmis. Skanaus.