Stirnienos troškinys su alumi

2019-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Stirnienos troškinys su alumi

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • stirnienos kumpis: 500 gramų
    • morkos: 3
    • bulvės: 6-8
    • konservuoti pomidorai: 3
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • tamsus alus: 250 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • aitrioji paprika
    • vorčesterio padažas: 2 šaukštų
    • prieskoninės žolelės (mairūnas, bazilikas, rozmarinas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustykite kubeliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Mėsą apkepinkite šlakelyje aliejaus. Kai jau mėsa apkeps, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus bei susmulkintus česnakus. Pakepinkite porą minučių bei užbarstykite vieną šaukštą miltų, apmaišykite bei sudėkite į stiklinį kepimo indą.
  2. 2. Tuomet sudėkite stambiais gabalais supjaustytas morkas, bulves, į keturias dalis perpjautus pievagrybius ir pomidorus. Įpilkite alų bei vandenį (tiek, kad apsemtų viską, aš pyliau maždaug 600 mililitrų). Pagardinkite prieskoniais, druska, pipirais bei vorčesterio padažu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių, atidenkite dangtį ir dar kepkite maždaug 30 minučių.
  5. 4. Užbarstykite šviežių arba šaldytų petražolių. Patiekite ir skanaukite!
  6. troškinys su stirniena
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)