Tortilijos su plėšyta BBQ vištiena

2018-05-27 Autorius WorldRecipes.lt

Tortilijos su plėšyta BBQ vištiena

Ingredientai

    • tortilijos: 6 (geriau didesnės)
    • vištienos filė: 500 gramų
    • salotų lapai
    • raudonieji svogūnai: 1
    • raudonosios paprikos: 1
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • pomidorų padažas be priedų: 0,5 stiklinės
    • barbekiu padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • Vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuolių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į storą puodą dėkite 5 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo, sudėkite vištieną. Berkite druskos ir pipirų, ant viršaus dedame barbekiu padažą. Tada atskirame inde sumaišykite obuolių actą, vorčesterio padažą bei cukrų. Viską pilkite ant vištienos. Taip pat įpilkite vieną stiklinę paprasto vandens. Troškinkite vištieną šiame padaže maždaug 60 minučių. Išimkite iš puodo bei suplėšykite šakute, tuomet vėl meskite vištieną į likusį padažą bei gerai išmaišykite – plėšyta vištiena jau paruošta.
  2. 2. Po to kiekvieną tortiliją aptepkite su pomidorų padažu. Dėkite nuplautus salotų lapus, smulkiai supjaustytą svogūną bei papriką. Tuomet dėkite plėšytą vištieną, o ant jos pabarstykite sūrio.
  3. Reklama
  4. 3. Tortilijas susukite, susmaigstykite mediniais krapštukais, kad neišsivyniotų. Viršų aptepkite su alyvuogių aliejumi. Kepkite maždaug 10-15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris. Skanaukite! Rezultatas gaunasi tiesiog tobulas:)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)
Laukiniai ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
(7)
Enčilados su vištiena ir špinatais
(1)
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)
Medaus ir sojos vištiena
(11)