Vegetariškas netikras zuikis

2018-01-21 Autorius Sigita Cooks

Vegetariškas netikras zuikis
Nuostabus netikras zuikis be mėsos. Patiks ne tik vegetarams. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • morkos: 1 (didelės)
    • saldžiosios paprikos: 1
    • pievagrybiai: 300 gramų
    • Basmati ar Jasmine ryžiai: 125 gramų
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (400 gramų)
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežias smulkintas arba džiovintas rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1 (arba 1 valgomojo šaukšto maltų linų sėmenų ir 3 valgomųjų šaukštų vandens veganiškai versijai)
    • druska
    • pipirai
    • barbekiu arba kitas mėgiamas pomidorų padažas/kečupas: 2-3 valgomųjų šaukštų (viršui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Svogūnus, česnako skilteles, papriką, morką bei pievagrybius susmulkinkite. Viską sudėkite į keptuvę bei kepkite, kol daržovės suminkštės ir neliks jokio skysčio.
  2. 2. Tuo tarpu kol kepa daržovės, verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į atskirą indą suberkite jau nusunktus avinžirnius, juos gerai sutrinkite. Į tą patį indą dėkite iškeptas daržoves bei išvirusius ryžius. Sumaišykite kartu su likusiais produktais (išskyrus barbekiu padažą). Pagardinkite druska bei pipirais.
  5. 4. Tada viską sukrėskite į aliejumi išteptą arba su kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, viršų išlyginkite bei aptepkite barbekiu ar kitu mėgiamu pomidorų padažu/kečupu.
  6. 5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros maždaug 30 minučių.
  7. 6. Iškepusį netikrą zuikį, prieš valgydamos, atvėsinkite bent 10-15 minučių, bet pats gardžiausias jis yra kitą dieną. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau netikro zuikio receptų rasite: Netikro zuikio receptai.
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)
Šparaginės pupelės kiniškai
(4)
Cukinijų kepsneliai
(3)