Šio šviežių kopūstų troškinio recepto aš išmokau iš savo tetos. Jis yra gaminamas be
raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais" (šitaip juos vadina mano teta). Matavimai yra apytiksliai, nes teta visada viską daro iš akies ir man neleidžia nieko išmatuoti.
Tokie troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip
garnyras šalia kiaulienos
kepsnių,
kepto kumpio,
avienos patiekalų,
maltinukų,
dešrelių ar panašiai. Man pačiai asmeniškai skaniau būna be grietinės, majonezo ir petražolių, bet va mano vyrui daug labiau patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka šie troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme visai nekeičiau, nes toks yra tetos receptas. Tad čia jau turėsit išbandyti kelis variantus ir nuspręsti kas Jums labiausiai patinka (o gal ir nepatinka). :)
Iš nurodytų ingredientų kiekio 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Gaminant Jums reikės didelės bei gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu ir didelio grūstuvo.