malta aitrioji paprika: ketvirtadalio arbatinio šaukštlei
sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
sakė: 3 valgomųjų šaukštų
česnakas: 3 skiltelių
apelsinai: 1
Hoisin padažas: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio kubeliais arba šiaudeliais bei dubenyje sumaišykite su vienu šaukšteliu cukraus, čili prieskoniais, druska ir pipirais. Marinuokite bent 30 pusvalandį.
2. Po pusvalandžio (arba ilgesnio laiko) į dubenį su vištiena berkite 4 šaukštus kukurūzų krakmolo ir išmaišykite.
Reklama
3. Tada įkaitinkite keptuvę su 100 mililitrų aliejaus bei sudėkite vištienos gabaliukus, kepkite maždaug 5 minutes, kol švelniai apskrunda iš visų pusių.
4. Iškeptą vištieną dėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų daug riebalų.
5. Įkaitinkite kitą keptuvę su dviem šaukštais aliejaus bei sudėkite susmulkintą česnaką ir apelsino žievelę. Kepkite maždaug 1-2 minutes.
6. Po 2 minučių į keptuvę supilkite viso apelsino sultis, sojų padažą, hoisin padažą, cukrų ir vyną bei išmaišiusios ant silpnos ugnies kaitinkite iki virimo. Užvirus padažui, berkite dar vieną šaukštą krakmolo ir išmaišykite.
7. Didesniame dubenyje sumaišykite keptą vištieną su pasiruoštu padažu ir patiekite. Skanaukite!