alyvuogių aliejus su žolelėmis: 1 valgomojo šaukšto
medus: 1 arbatinio šaukštelio
česnakai: 1 skiltelės
aguonų grūdeliai: 0,2 arbatinio šaukštelio
druska
šviežiai malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis bei pamarinuokite su mėgsiamais prieskoniais. Šį kartą naudojau česnakų granules, šviežiai maltus pipirus, druską bei šlakelį alyvuogių aliejaus.
2. Kol vištiena marinuojasi pasiruoškite padažą. Į indelį dėkite smulkiai supjaustytą arba spaudykle išspaustą česnaką, pilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, berkite druską, aguonų grūdelius, sudėkite medų bei užmalkite pipirų (druskos bei pipirų berkite pagal skonį). Viską gerai permaišykite, tuomet lėta srovele, vis maišant, pilkite aliejų. Dar kartą permaišykite.
Reklama
3. Tada įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu aliejaus, iškepkite vištieną.
4. Kol vištiena kepa, į dubenėlį deėkite salotas, avokado trikampėlius, plonai supjaustytą svogūną, pomidoriukus bei sūrį.
5. Iškepusią vištieną dėkite ant salotų bei pagardinkite padažu. Skanaus!
Oktavija
Nepakartojamo skonio salotos! Neapsakomai tobulas vištienos salotų receptas! Visiems patiko iki begalybės! O jau padažo skonio nerealumas... norisi daugiau apšlakstyti juo salotas. Negaliu... skanu, skanu, skanu... Rekomenduoju!!!
Atsakyti
Oktavija
Atsakyti