Voveraičių padažas su grietinėle ir šonine – tai kvapnus ir kreminis padažas, kuris puikiai dera su įvairiais patiekalais, tokiais kaip makaronai, bulvių patiekalai ar mėsa. Šis padažas gaminamas iš šviežių voveraičių, kurios savo ypatingu aromatu ir subtiliu skoniu praturtina padažą. Pradžioje voveraitės ir šoninė yra lengvai apkepamos keptuvėje, kol šoninė tampa traški, o grybai įgauna gražią auksinę spalvą. Tada į keptuvę įpilama grietinėlė, kuri užtikrina švelnią ir kreminę padažo tekstūrą. Grietinėlės švelnumas ir šoninės sūrumas puikiai dera tarpusavyje, o voveraitės prideda sodraus, miško aromato. Padažas dažnai pagardinamas šviežiai maltais pipirais, druska ir krapais.
Daugiau receptų su voveraitėmis galite
rasti čia.