Voveraičių padažas su grietinėle ir šonine

2024-08-29 Autorius braske_ir_pipirai

Voveraičių padažas su grietinėle ir šonine
Voveraičių padažas su grietinėle ir šonine – tai kvapnus ir kreminis padažas, kuris puikiai dera su įvairiais patiekalais, tokiais kaip makaronai, bulvių patiekalai ar mėsa. Šis padažas gaminamas iš šviežių voveraičių, kurios savo ypatingu aromatu ir subtiliu skoniu praturtina padažą. Pradžioje voveraitės ir šoninė yra lengvai apkepamos keptuvėje, kol šoninė tampa traški, o grybai įgauna gražią auksinę spalvą. Tada į keptuvę įpilama grietinėlė, kuri užtikrina švelnią ir kreminę padažo tekstūrą. Grietinėlės švelnumas ir šoninės sūrumas puikiai dera tarpusavyje, o voveraitės prideda sodraus, miško aromato. Padažas dažnai pagardinamas šviežiai maltais pipirais, druska ir krapais.

Daugiau receptų su voveraitėmis galite rasti čia

Ingredientai

    • Voveraitės: dvi saujos
    • Svogūnas: 0,5 vnt. (mažo)
    • Rūkyta šoninė: 80 g.
    • Grietinėlė: 200ml
    • Druska, pipirai: pagal skonį
    • Krapai: kelios šakelės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną smulkiai sukapoti. Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Viską apkepti įkaitintoje keptuvėje.
  2. 2. Į keptuvę sudėti nuvalytas voveraites. Grybai išleis skystį, tad kepinti reikėtų tol, kol skystis išgaruos.
  3. Reklama
  4. 3. Skysčiui išgaravus į keptuvę supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. Įberti kapotų krapų.
  5. 4. Skaniausia patiekti su virtomis šviežiomis bulvėmis.
Voveraičių padažas su grietinėle ir šonine