1. Pradžioje supilame grietinėlę į 500 mililitrų stiklainį, gerai užsukame bei kratome, kol atsiskirs sviestas nuo pasukų. Tai gali trukti nuo kelių minučių iki net maždaug pusvalandžio.
2. Tuomet nukošiame sviestą. Likusias pasukas galite panaudoti tiesiog skaniems blynams kepti.
Reklama
3. Tada dedame sviestą į dubenį bei labai šaltu vandeniu nuplauname, maigome rankomis, suformuojame į vieną gabaliuką.
4. Jei norisi, pasūdome.
5. PASTEBĖJIMAS: Nepripilame pilno stiklainio grietinėlės, paliekame apie trečdalį laisvos vietos. Naudojau 0,5 litro stiklainį. Iš 300 mililitrų išeina maždaug 100 gramų sviesto.
Vita
Dar reik pasakyti, kad grietinė turi būti pastovėjus šiltoje patalpoje, jokiu būdu ne šalta. Grietinės reikia nemažai, nes grietinės daug išeis į pasukas, kurias sveika išgerti ir galima surūginti, bet sviesto bus mažai. Geriau daugiau grietinės pririnkti ir pilti į 1 litro stiklainį, o jei daugiau tai į 3 litrų stiklainį. Pieną geriau pirkt pas ūkininkus ir supilti į platesnį stiklinį ar emaliuotą indą, palaikyt kokią parą šaltai, o kitą dieną nugriebti grietinę ir natūraliai surūginti.
Atsakyti
Vita
Atsakyti