Kepinys tirpstantis burnoje: Kriaušių ir sūrio galeta

2020-02-20 Autorius Samčio užrašai

Kepinys tirpstantis burnoje: Kriaušių ir sūrio galeta
Vienas iš tokių kepinių, kur vos keli paprasti ingredientai kartu pavirsta į fantastišką ir tobulą kepinį, tirpstantį burnoje. O ranka valgant tiesiasi vis dar ir dar..., kol nelieka nė trupinėlio lėkštėje. Ganėtinai lengvai pagaminamas, tik reikalaujantis šiek tiek laiko.

Nuostabus užkandis tiek šiltas, tiek šaltas, galite valgyti vietoje lengvos vakarienės, bet galite ir į darbą įsidėti kaip lauknešėlį.

Galeta - tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, kuris yra gaminamas iš sluoksniuotos arba trapios tešlos. Gali būti tiek saldus, tiek ir pikantiškas.

Ingredientai

    • trapi tešla: 1 pakuotės
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • sviestas: 1 šaukšto
    • svogūnai: 3
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • vanduo: 1 šaukšto
    • "Dijon" garstyčios: 1 šaukšto
    • kiaušiniai: 1 
    • kriaušės: 2-3 (tvirtesnės)
    • ožkų sūris: 150 gramų (galima keisti į pelėsinį sūrį)
    • rukolos salotos: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iškočiokite tešlą į apvalią formą.
  2. 2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. svogūnai supjaustyti pusžiedžiais
    Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.
  5. keptuvė įkaitinta su aliejumi ir sviestu
  6. 4. Sudėkite svogūnus, berkite druską ir supilkite vandenį. Vis pamaišydamos kepinkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol jie suminkštės. Užtruksite maždaug 20 minučių.
  7. 5. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną, kad pravėstų.
  8. 6. Tada tešlą ištepkite garstyčiomis, palikdamos dviejų pirštų storio šonus neteptus. Sudėkite pravėsusius svogūnus, užtrupinkite sūrio (palikite šiek tiek sūrio užberti ant viršaus).
  9. 7. Kriaušes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekutėmis.
  10. supjaustytos kriaušės plonomis riekutėmis
  11. 8. Išdėliokite ratu ant svogūnų bei sūrio.
  12. 9. Užlankstykite tešlos kraštus į vidų ir patepkite tešlą plaktu kiaušiniu.
  13. 10. Dėkite kepinį į orkaitę ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  14. 11. Likus iki kepimo pabaigos maždaug 5-10 minučių, užberkite likusį sūrį ir baikite kepti.
  15. 12. Patiekiant uždėkite rukolos lapelių. Skanaukite!
  16. kriaušių ir sūrio galeta su rukolos lapeliais
  17. 13. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Skrebučiai arba krutonai
(2)