Naminiai kebabai su malta mėsa

2018-01-11 Autorius Mėgėja kepėja

Naminiai kebabai su malta mėsa

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažas: Iš pradžių sutarkuojame česnako skilteles, marinuotą agurkėlį, į dubenėlį dedame mėgiamą majonezą, pomidorų padažą, jogurtą, jei reikia pagardiname druska. Viską gerai išmaišome bei dedame į šaldytuvą pastovėti.
  2. česnakinis kebabų padažas
  3. 2. Tuo tarpu ruošiame daržoves. Pomidorus nuplikome su verdančiu vandeniu ir supjaustome mažais kubeliais arba kitais norimos formos gabaliukais.
  4. supjaustyti pomidorai
    Reklama
  5. 3. Tada susmulkiname agurkus arba tiesiog supjaustome nedideliais gabaliukais.
  6. supjaustytas agurkas
  7. 4. Tuomet plonai supjaustome pekino kopūstą.
  8. supjaustytas pekino kopūstas
  9. 5. Dabar jau galima formuoti kebabus. Kiekvieną lavašą ištepame maždaug po 1 valgomąjį šaukštą paruošto padažo. Ant viršaus dedame susmulkintą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, susmulkintą maltą mėsą bei pilame dar 1-2 valgomuosius šaukštus padažo. Užlenkiame kebabo šonus bei suvyniojame.
  10. 6. Po to susukame į foliją bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  11. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Takai su malta mėsa
(1)