Nevirtų morkų užtepėlė su fermentiniu sūriu

2024-04-12 Autorius Su karamele

Nevirtų morkų užtepėlė su fermentiniu sūriu
Jau sakiau ir tikrai sakysiu, kad labai mėgstu gaminti pačias įvairiausias užtepėles ir su jomis eksperimentuoti. Kai kurie eksperimentai pasiteisina, o kai kurie nueina "šuniui ant uodegos" kaip yra sakoma tame posakyje. O šiandien Jums parodysiu nevirtų morkų užtepėlę, apie kurią negaliu pasakyti nei vieno blogo žodžio. Paprasta ir be galo skanu. Įtraukiau į savo šeimos mėgstamiausią sąrašą ir šiandein drąsiai pasidalinu receptu su Jumis. :)

Beje, nuotraukos kampe galite matyti ir rūkytos skumbrės užtepėlę, kurią jau aprašiau seniau ir visi ją labai išgyrėte. Būtinai išmėginkite ir ją.

Ingredientai

    • duonos riekės: kiek norisi
    • česnako skiltelės
    • morkos: 2
    • fermentinis sūris: ~100 gramų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duoną (itin tinka senesnė) supjaustykite riekelėmis bei apkepinkite iš abiejų pusių šlakelyje aliejaus.
  2. 2. Pravėsus keptai duonai ją gerai ištepkite česnako skiltele.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet morką bei sūrį sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka, jeigu reikia, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
  5. 4. Morkų užtepėle ištepkite duonos riekes. Skanių užkandžių!