cinamonas: šiek tiek (pagal skonį; aš dedu labai nedaug)
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius nuplauname, nulupame žievę, išpjaustome kotelius, sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet suberiame obuolius į keptuvę arba puodą, įpilame cukraus, vandens, įdedame cinamono bei kaitiname ant nedidelės ugnies maždaug 15-20 minučių uždengtus (kelis kartus per tą laiką pamaišome). Obuolių gabaliukai turi pavirsti į tirštoką tyrę. Štai ir viskas. Galima skanauti!:)
Reklama
3. Pastebėjimas: Net pati tiksliai nežinau, kaip reikia pavadinti šį "patiekalą" – obuoliene, obuolių padažu, džemu ar tyre? Bet ši obuolienė yra labai geras būdas sudoroti obuolius, kol jiems neatėjo galas. Obuolienę laikau aš laikau stiklainyje šaldytuve. Ja labai skanu pasigardinti natūralų graikišką jogurtą arba galima dėti į įvairius kepinius - keksą su obuoliene net tituluočiau skaniausiu kepiniu su obuoliais.
4. Rekomendacija: Daugiau obuolienės receptų rasite: Obuolienės.