1. Iš pradžių tešlai supjaustykite šokoladą bei ištirpinkite jį garų vonelėje.
2. Tuomet sviestą išsukite su cukrumi iki vientisos masės, muškite po vieną kiaušinį bei viską plakite. Supilkite 40 mililitrų pieno, ištirpintą šokoladą, pamaišykite bei berkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Viską dar kartelį gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tada įdarui sumaišykite bei išplakite varškę, kiaušinį, cukrų ir krakmolą.
4. Po to kekso formą ištepkite su aliejumi, dėkite du trečdalius tešlos, padarykite bortelius iš abiejų pusių bei į įdubimą paskirstykite varškę. Į likusią tešlą įpilkite 40 mililitrų pieno, išmaišykite bei uždėkite į formą, ant įdaro viršaus. Palyginkite, kad varškės nesimatytų.
5. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksas jau iškepė.
6. Iškepus palikite formoje atvėsti, paskui atsargiai apverskite. Galite, jei norisi, apibarstyti cukraus pudra. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.