Storuliai lietiniai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Storuliai lietiniai

Ingredientai

    • kefyras: 1 kilogramo (naudota 2%)
    • miltai: 2 stiklinių (naudota speltos)
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (naudota nerafinuotas rudasis)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: lietiniams patepti
    • aliejus: kepimui (arba ghi sviesto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į didelį dubenį pilkite kefyrą, berkite visus likusius ingredientus bei užmaišykite tešlą (turėtų gautis truputį tirštesnė nei įprasta lietiniams). Tešlą atidėkite į šalį 20 minučių.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite keptuvę (pas mus 24 centimetrų) su 1 valgomuoju šaukštu aliejaus arba ghi sviestu, pilkite tešlą (~ 1 samtis) bei apkepkite iš abiejų pusių.
  3. 3. Iškeptą lietinį dėkite į lėkštę bei aptepkite sviestu.
  4. 4. Lietinius tiekite su grietine, lydytu sviestu, sirupu arba uogiene. Įdarytus varške lietinius apkepkite iš abiejų pusių. Neilgai, kad tik varškytė sušiltų. Skanaukite!
Grikių blynai su baravykais
(2)