Sūdyta skumbrė su prieskoniais per parą: paprastas receptas bet kokiai žuviai

2019-08-16 Autorius WorldRecipes.lt

Sūdyta skumbrė su prieskoniais per parą: paprastas receptas bet kokiai žuviai

Ingredientai

    • šaldytos skumbrės: 1 (~500 gramų)
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 1
    • juodieji pipirų žirneliai
    • kvapieji pipirų žirneliai
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (naudojau aromatingą naminį aliejų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia skumbrę (arba bet kokią kitą žuvį) atšildykite, bet ne iki galo: šutaip bus lengviau ją išdarinėti.
  2. 2. Virtuvinėmis žirklėmis nukirpkite visus pelekus bei uodegą. Peiliu nupjaukitegalvą, perpjaukite pilvą ir išimkite visus vidurius.
  3. Reklama
  4. 3. Išvalykite kaip tik įmanoma švariau, kad neliktų juodos plėvelės, kitaip žuvis gali apkarsti.
  5. 4. Nuplaukite, po to perpjaukite per stuburą ir atskirkite nuo centrinio kaulo. Dėkite file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
  6. 5. Barstykite druska bei cukrumi, rankomis "įmuškite" į žuvį.
  7. 6. Pabarstykite juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu (žirnelius reikia sugrūsti arba naudoti aromatingus maltus pipirus), sutepkite aliejumi silikoninio teptuko pagalba arba tiesiog paliekite arbatiniu šaukšteliu.
  8. 7. Patarimas: Jeigu naudosite aromatinį naminį aliejų, kaip tai dariau aš, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
  9. 8. Dėkite lauro lapus, sudėkite file vieną ant kitos, suspaukite rankomis.
  10. 9. Suvyniokite į maistinę plėvelę, užsukite kraštus. Dėkite į dar vieną maišelį bei į šaldytuvą parai. Po 12 valandų žuvį reikia apversti į kitą pusę.
  11. 10. Praėjus parai skumbrė jau bus paruošta, ją galite pjaustyti gabaliukais ir skanauti!
Skumbrė perlinio kuskuso patale
(2)
Skumbrės seviche (seviče)
(1)
Balta žuvis ant grybų patalo
(1)
Žuvies blynai
(2)