mėgstami prieskoniai (naudoti maltos mėsos prieskoniai, imbieras, mėsos prieskoniai, druska)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių faršą sumaišykite su prieskoniais bei kiaušiniais. Svogūną susmulkinkite, apkepinkite aliejuje bei supilkite į faršą. Viską gerai išmaišykite. Susišlapinusios rankas, iškočiokite norimo dydžio kukuliukus bei apkepkite juos keptuvėje.
2. Tuomet puode užvirkite maždaug pusantros stiklinės vandens (maždaug tiek, kad sudėjus kukulius juos apsemtų). Iškeptus kukulius dėkite į verdantį vandenį. Tada į keptuvę iš kurios perdėjote kukulius dėkite nuvalytus bei susmulkintus pievagrybius ir sutarkuotą morką. Jei matosi, kad keptuvėje trūksta riebalų (nes morkos mėgsta sugerti) pasemkite skysčių iš puodo kuriame "maudosi" kukuliai.
Reklama
3. Dėkite miltus bei intensyviai maišydamos dar apkepinkite, po to supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Kai tai pavirsta vientisa masė - supilkite į puodą bei dar pavirkite maždaug 10-15 minučių.
4. Galiausiai patiekite su virtomis bulvėmis bei mėgstamomis salotomis. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau kukulių receptų rasite: Kukulių receptai.