1. Pirmiausia šernieną supjaustome nedideliais gabaliukais arba, jei norisi, juostelėmis, panašiai, kaip gaminant befstrogeną.
2. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais.
Reklama
3. Gilioje keptuvėje išlydome sviestą, apkepiname svogūną, tada sudedame mėsos gabaliukus, apibarstome juos paprika, pipirais ir šiek tiek apkepame.
4. Lengvai pasūdome (turėdami galvoje, kad lašinukai bus sūrūs), užpilame verdančiu vandeniu, kad mėsa būtų vos apsemta ir troškiname, kol mėsa bus minkšta.
5. Jei reikia, troškindami pilame dar vandens - ištroškinta mėsa turėtų būti nesausa, apsemta maždaug 1-1,5 puodelio sultinio.
6. Bebaigiant troškintis mėsai, lašinukus supjaustome plonomis riekelėmis, o jas - plonais ruoželiais.
7. Pakepiname lašinukus, kol šiek tiek apskrus, o keptuvėje atsiras riebalų.
8. Tada sudedame grybus ir juos ištroškiname.
9. Keptuvėje sumaišome minkštą šernieną su visu sultiniu bei troškintus grybus su lašinukais.
10. Nedideliame indelyje miltus sumaišome su grietine arba grietinėle, kad neliktų gumulėlių.
11. Gautą mišinį sudedame į keptuvę su mėsa ir grybais, iškart gerai išmaišydami.
12. Troškiname kelias minutes, arba kol padažas sutirštės. Paragaujame ir jei reikia, papildomai pasūdome arba įdedame pipirų.
13. Užberiame susmulkintų petražolių.
14. Šernienos troškinį patiekiame su bulvėmis, bulvių koše, virtais ryžiais arba polenta. Lepinamės!
15. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.