Apelsininis pyragas - labai nesudėtingai pagaminamas

2019-02-14 Autorius WorldRecipes.lt

Apelsininis pyragas - labai nesudėtingai pagaminamas

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • malti migdolo riešutai: 60 gramų
    • miltai: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 1 pakelio (~15 gramų)
    • apelsino sultys: iš 1 vnt.
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išplakame su cukrumi, vieną po kito įmaišydamos kiaušinius.
  2. 2. Supilame migdolus, įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai užmaišome tešlą. Apelsino sultis ir tarkuotą žievelę įmaišome į tešlą.
  3. 3. Tuomet gautą masę dedame į kepimo formą (labiausiai tinka tokia, kur galima išimti dugną 24 centimetrų skersmens) bei dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandžiui, vis pažiūrėdamos mediniu iešmeliu ar pyragas jau yra iškepęs. Atvėsiname ir skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau apelsininių pyragų receptų rasite: Apelsininiai pyragai.
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Šokoladinė cukinijų duona
(3)