Mėsos faršo ir grikių kukuliai - tefteliai, grietinės ir pomidorų padaže

2024-02-20 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos faršo ir grikių kukuliai - tefteliai, grietinės ir pomidorų padaže
Šiandien noriu Jums parodyti dar vieną skanų variantą kaip galima paruošti mėsos kukulius - teftelius. Šį kartą juos pagardinsime grikius. Mano šeima nėra patys didžiausi grikių "mylėtojai", tad aš stengiuosi juos kažkaip "paslėpti", nes noriu, kad jų suvalgytų kuo daugiau. Ir štai toks būdas puikiai pasiteisina. Patikelas gaunasi labai skanus, o šeima, net nepastebi kaip pradeda valgyti vis daugiau grikių. Mėginkite ir Jūs! 

 Taip pat pamėginti mano šeimos pamėgtus, kitokius mėsos kukulių variantus:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai su ryžiais ir baltu padažu;
- mėsos kukuliai su ryžiais, troškinti orkaitėje

O dabar imamės gamybos! 

Ingredientai

    • faršas: 900 gramų (naudojau kalakutienos)
    • grikių kruopos: 120 gramų
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 120 gramų
    • pomidorų padažas: 5 šaukštų
    • vanduo: 1 stiklinės (arba sultinio)
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje grikius išvirkite bei atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet į faršą dėkite grikius, susmulkintus svogūnus, česnakus, muškite kiaušinį, berkite pipirus bei druską.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išmaišykite bei darykite nedidelio kumščio dydžio kamuoliukus (galima, jei norisi, į kukuliukų vidų dėti sūrio.)
  5. 4. Tada skardą ištepkite aliejumi bei dėkite kukuliukus.
  6. 5. Grietinę, pomidorų padažą bei vandenį išmaišykite bei užpilkite kukulius.
  7. 6. Po to skardą dėkite į orkaitę bei 200 laipsnių temperatūroje kepkite maždaug 35 minutes.
  8. 7. Labai skanu patiekti su virtomis daržovėmis. Skanaus!
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)
Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)
(5)
Jautienos steikas su daržovėmis
(2)