DZŪKIŠKAS ŠIMTALAPIS SU AGUONOMISTai labai gardus, tradicinis dzūkiškas šimtalapis - su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų. Gaminant jį naudojama nemažai sviesto, kuris čia bene svarbiausias ingredientas ir būtent dėl jo juntamas ypatingas šimtalapio skonis. Puiki idėja vežtis per Kalėdas į svečius!
SMETONIŠKAS MEDAUS TORTASRecepto autorė net neabejoja, kad jei paklaustų lietuvaičių koks yra tas pats skaniausias tortas, kad 9 iš 10 atsakytų, jog tai medaus tortas! Mes statistikos nevedame, tačiau neabejojame, kad daugelis neatsisakytų gabalėlio šio dangiško deserto! Šis receptas mums labai patinka, nes jis visada pavyksta ir niekada nenuvilia.
BISKVITINIAI GRYBUKAI IR VOVERAITĖSŠio recepto "imtis" rekomenduojame tik tuomet, jei turite specialią keptuvę grybukams ir/ar voveraitėms. Jų būna ne tik močiutės laikų, bet ir šiuolaikinių elektrinių. Nors, neabejojame, kad močiutės keptuvėje pavyks skaniausi. Tai puikus tešlos grybukams receptas, pagal kurį iškepsite nuostabių skanėstų (tinkamų ir dovanoti). Iškepusius aptepame šokolado ar kitokiu mėgstamu glaistu, galima papuošti pabarstukais.
MINKŠTAS VARŠKĖS TINGINYSVarškės tinginys – tai lengvas ir švelnus desertas, kuris patiks visiems, mėgstantiems gaivų varškės skonį. Šis tinginys kiek minkštesnis nei tradicinis šokoladinis tinginys. Todėl labai svarbu jį laikyti šaldytuve iki paskutinės akimirkos prieš patiekiant.
SKANIAUSI PLIKYTI SAUSAINIAIŠie plikyti sausainiai daugeliui asocijuojasi su vaikyste. Tikriausiai nemažai kas galvoja, kad pasigaminti plikytus sausainius yra ilgas, sunkus, faktiškai neįmanomas darbas. O pasirodo, ne! Plikytus sausainius pasigaminti yra lengva, greita, paprasta, o ir be galo skanu.
KEFYRO PYRAGAS SU OBUOLIAISKefyro pyragas su obuoliais – tai minkštas ir drėgnas desertas, kuris sujungia natūralų obuolių saldumą ir švelnią kefyro rūgštelę. Toks, kokį kepdavo močiutė!
SENOVINIS SKRUZDĖLYNASTraškus ir skanus namie gamintas tradicinis skruzdėlynas be jokių abejonių papuoš šventinį stalą. Jį pagaminti tikrai nėra taip sudėtinga kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jeigu namie gaminant turėsite bent vieną pagalbininką tai visas procesas vyks dar greičiau.
PŪSTŲ KUKURŪZŲ SKANĖSTASVienas iš tų desertų, kur ingredientų vos keli, Paruošimas labai paprastas, tačiau visi ingredientai puikiai sužaidžia tarpusavyje ir sukuria nuostabų skonį. Labai rekomenduojame išmėginti. Pavyks net ir patiems didžiausiems virtuvės naujokams. Valgydami pirštelius laižysite!
SENOVINIAI ZEFYRAIVienas iš nepamirštamų vaikystės skonių - zefyrai. Vaikystėje net nebūtų kilęs įtarimas, kad jie gaminami iš obuolių! Ir, pasirodo, procesas visai nesudėtingas. Tikrai galima ir dabar pasigaminti sau ir artimiesiems.
TRUPININIS SKRUZDĖLYNASTrupinių "skruzdėlynas" - tai nostalgiškas vaikystės skonio gardėsis. Galite iš tokios masės daryti ir vieną didelį tortą, nėra būtina mažus pyragėlius. Riešutų į trupinius galite ir visai nedėti, čia jau kaip norisi pagal skonį. Jeigu nemėgstate riešutų, galima įdėti saulėgrąžų.
SAUSAINIAI "SMĖLIO JUOSTOS" SU UOGIENEŠie „Smėlio juostos“ sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir nostalgiški, primenantys vaikystės skonius. Jų trapumas ir švelnumas suteikia ypatingą pojūtį, o uogienė viduje prideda saldumo ir rūgštumo, kuris puikiai subalansuoja sviestinės tešlos skonį. Smėliniai sausainiai su uogiene dažnai laikomi tradiciniu lietuvišku desertu, atitinkančiu senąsias receptūras ir paprastumą, kuriuo žavi iki šiol.
ŠOKOLADINĖS "BULVYTĖS"Iš tiesų, šio deserto sudedamosios dalys gerokai primena klasikinį Tinginį, tačiau sausainiai malami daug smulkiau, iki šlapio smėlio konsistencijos, todėl atsikandę šio deserto nepajusitę jų gabaliukų, kaip Tinginyje.
SAUSAINIAI PER MĖSMALĘSausainiai per mėsmalę– tai nostalgiški, trapūs ir itin gardūs sausainiai, kurie sugrąžina į vaikystės laikus. Šie sausainiai gaminami iš paprastų ingredientų: sviesto, miltų ir cukraus, o jų forma išgaunama naudojant mėsmalę su specialiu antgaliu. Kiekvienas sausainis tampa unikalus, su išraiškingais raštais, kurie suteikia jiems žavesio. Kepant namai prisipildo šilto ir jaukaus aromato, o sausainiai tampa traškūs ir lengvi. Neišsigąskite perskaitę ingredientų sąrašą, majonezas yra puikus priedas gaminant desertus. Skonio visai nesijaučia, o kepiniai būna ypatingai purūs.
KLASIKINIS ŠOKOLADINIS TINGINYSTikriausiai daugeliui pažįstamas klasikinio Tinginio skonis, užsienio lietuviai dažnai jį pasirenka norėdami draugams užsieniečiams pristatyti Lietuvos virtuvę, nes paruošimas visai paprastas ir ingredientai randami bene bet kuriame pasaulio krašte. Visi kas paragauja, labai giria ir vis ima po dar gabalėlį, tiesiog negali sustoti valgyti.
PURIAUSIOS VARŠKĖS SPURGOSLaiko ir daugybės ragautojų patikrintas vienų skaniausių varškės spurgų receptas! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip užtikrinti, kad spurgos iškeptų minkštos ir purios, ne per kietos. Beje, reikėtų nepadauginti ir cukraus tešloje, nes iškepusias dar barstome cukraus pudra.
KEFYRO TEŠLOS ŽAGARĖLIAIŽagarėliai iškepa minkštučiai, švelnaus skonio, gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Puikiai tinka prie arbatos ar puodelio kavos. Iškepusius barstome cukraus pudra.