1. Pradžioje moliūgo riekeles (žinoma, be sėklyčių) išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepame maždaug 15–20 minučių.
2. Iškeptas riekeles atskiriame nuo žievelės, minkštimą sudedame į puodą, pilame vandenį, beriame cukrų, pamaišome ir verdame tol, kol moliūgienė ims tirštėti (viriau apie 50 minučių). Pabaigai paskaniname cinamonu, supilame citrinų sultis, išmaišome bei nukeliame puodą nuo kaitros.
3. Tada džemą sukrečiame į nedidelius paruoštus stiklainiukus bei užsukame dangteliais. Puikus džemas paskaninti pyrago riekelę, blynus ar kitus kepinius. Taip pat paskaninti varškę.
4. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.